top of page

Teksta dinamiska sadalīšana [video]

Updated: Jun 2, 2020


Iepriekšējā ierakstā es ievietoju video no Excel meistarklasēs apksatītajām tēmām - Kā pareizi izveidot formulu, lai to varētu kopēt un pavairot?


Šajā ierakstā vēlos padalīties vēl ar vienu video no Excel meistarklašu tēmām - kā no šūnas, kurā norādīta adrese, izgūt ielas nosaukumu?


Teksta apstrādes formulas un darbs ar tām ir viena no pamata tēmām meistarklasēs. Tiek apskatītas pamata teksta sadalīšanas formulas (LEFT, RIGHT, MID), kā arī daudzas citas. Lai teksta dalīšanu padarītu dinamisku, ir labi izmantot palīgformulas SEARCH un FIND (Par SEARCH un FIND formulām vari lasīt arī šajā rakstā).


Šoreiz piedāvāju video piemēru, kurā izmantoju SEARCH formulu, ar kuras palīdzību tiek atrasta teksta pazīme (šajā gadījumā komats adreses laukā), kura norāda uz teksta atdalīšanas vietu.


Par visu sīkāk skaties video.


Tiešsaistes Excel meistarklases ir lieliska iespēja svarīgākās Excel tēmas apgūt sev ērtā laikā un vietā. Piesakies aktuālākajam Excel tiešsaistes meistarklašu ciklam.

PS šis ir viens no video no Excel meistarklašu tēmām. Citi video no tiešsaistes meistarklašu materiāla, kurus piedāvāju blogā, atrodami šeit:


Pieraksties Excel e-pasta izsūtnes padomiem un saņem tos savā e-pasta kastītē. Iesaki draugiem!


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page