top of page

Samazināt PivotTable atskaites faila izmēru

Pavisam nesen man uzdeva jautājumu, kā samazināt liela PivotTable atskaites faila izmēru? Lūk pāris mani padomi.


PivotTable atskaitei ir opcija "Save source data with file" jeb "Saglabāt datu avotu failā" (atver spiežot labo peles pogu jebkurā vietā uz PivotTable). Šī opcija pēc noklusējuma ir aktivizēta tādējādi PivotTable dati ir pieejami analīzei. Tas ir ļoti parocīgi, kad PivotTable tiek lietota atsevišķi no datu faila vai datu fails nav pieejams. Tomēr, kad dati tiek saglabāti kopā ar PivotTable, faila izmērs neizbēgami pieaug. Jo apjomīgāks ir datu kopums, jo lielāks kļūst fails. Uz vecākiem vai mazjaudīgākiem datoriem apjomīgi failus ar sarežģītiem PivotTable var neizdoties atvērt vai dažkārt pilnībā "uzkārties".

Izņemiet ķeksīti no "Save source data with file" un faila izmērs būtiski samazināsies. Ik reiz, kad atvērsiet failu, nepieciešams atsvaidzināt datus (Refresh vai Refresh All). Pārliecinieties, vai datu avots ir pieejams, piemēram, atrodas tajā pašā failā vai pieejamā vietā.

Datu ielasīšanu var automatizēt atzīmējot ķeksīti pie "Refresh data when opening file". Tādējādi PivotTable jau pēc atvēršanas būs aktīva un dati būs gatavi analīzei. Šī opcija ir īpaši svarīga, ja dati bieži tiek papildināti.

Alternatīva, ja dati ir nemainīgi - dzēst izejas datus.

Atzīmējiet opciju "Save source data with file" un pārliecinieties, ka PivotTable atskaite ir atsvaidzināta (Refresh). Pēc tam datu avotu varat droši izdzēst. PivotTable atskaite turpinās strādāt un faila izmērs samazināsies aptuveni uz pusi. Ja vēlēsieties atjaunot datu avotu, atliks vien uzspiest dubultklikšķi uz PivotTable atskaites gala kopsummas šūnas un visi izejas dati tiks ievietoti jaunā darblapā (Woksheet).



0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page