top of page

Kas ir Power BI? [video]

Uzņēmumos pieejamo datu apjoms aizvien pieaug. Tāpat arī pieaug prasības pēc ātri un viegli pieejamas informācijas, kas palīdz lēmumu pieņemšanā. Līdz šim daudz esmu runājis par Excel un tā padziļinātajām Excel Power funkcionalitātēm. Lai arī PowerPivot funkcionalitātes aizsākumi meklējami jau 2009.gadā, Power BI savu publisko uznācienu piedzīvoja pirms 5 gadiem.


Kopš tā brīža Microsoft Power BI ir piedzīvojis galvu reibinošu izaugsmi un nešaubīgi ieņem līderpozīcijas starp visiem Biznesa Inteliģences risinājumiem. Power BI tiek raksturots kā vienkāršs, ērts un finansiāli pieejams datu analītikas rīks, kura apguve neprasa IT zināšanas.


Power BI kā datu analītikas rīks noder visu veidu un izmēru uzņēmumiem, tomēr, manuprāt, īpaši maziem un vidējiem uzņēmumiem tas paver vēl nebijušas iespējas datu analīzē, vizualizācijā un informācijas pieejamībā.


Interese par Power BI ir milzīga gan no lietotāju puses, gan uzņēmumiem. 2020.gada 7.oktobrī es veidoju tiešsaistes vebināru par Power BI stāstot gan par Power BI prezentācijas formā, gan demonstrējot reālus piemērus, gan pusstundas laikā veicot praktisku ievadapmācību, kuru arī Ti varētu mēģināt atkārtot. Piedāvāju Tev noskatīties vebināra ierakstu.


Piemērā izmantotais datu fails un parauga vizualizācija lejupielādējami šeit



0 comments

Kommentarer


bottom of page