top of page

ChatGPT jaunākās iespējas bezmaksas versijā

Šajā video veicu īsu maksas un bezmaksas ChatGPT versiju salīdzinājumu. Vai zināji, ka ChatGPT 4o modelis piedāvā vairākas jaunas būtiskas iespējas, kuras iepriekš nebija pieejamas vispār vai bija pieejamas tikai maksas versijā? Apskatīju gan maksas, gan bezmaksas ChatGPT versijas un salīdzināju dažas no to iespējām 2024. gada maija atjauninājumu kontekstā.



Bezmaksas versijas jaunākās iespējas

  1. Automātiski izvēlēts 4o modelis: Bezmaksas versijā automātiski tiek izmantots daudz labākais un šobrīd aktuālākais OpenAI ChatGPT 4o modelis. Maksas versijā Tu vari izvēlēties arī iepriekšējos modeļus.

  2. Labāka atmiņa un sapratne: ChatGPT 4o modelis ir ne tikai gudrāks, bet arī ātrāks un labāk atceras sarunu gaitu. Tas nozīmē, ka vari vieglāk veikt sarežģītus uzdevumus un uzturēt konsekventu sarunu​ (OpenAI)​​ .

  3. Meklēšana un interneta izpēte: Arī bezmaksas versijā tagad ir pieejama meklēšana internetā, ļaujot lietotājiem ātri atrast nepieciešamo informāciju​ (OpenAI Help Center)​.

  4. Pielāgotie GPT: Lai gan pielāgoto GPT veidošana nav pieejama bezmaksas versijā, tagad ir pieejama citu lietotāju publicētie pielāgotie aģenti jeb Custom GPTs izmantošana no GPT veikala. Piemēram, Data Analyst, kas palīdzēs veikt datu analīzi, veidot grafikus un datu kopas​ (OpenAI Help Center)​​ .

  5. Papildu rīki un funkcijas: Bezmaksas lietotājiem tagad ir pieejami arī dažādi papildu rīki un funkcijas, piemēram, attēlu un failu augšupielāde, mobilajā lietotnē sarunāšanās balsī​ (OpenAI Help Center)​​ (OpenAI)​.


Maksas versijas galvenās priekšrocības

  1. MyGPTs un Pielāgotie Modeļi: Viena no lielākajām priekšrocībām ir iespēja veidot pielāgotus GPT modeļus. Tas nozīmē, ka varat izveidot unikālus asistentus, piemēram, e-pastu atbildētājus vai datu analītiķus, kas precīzi atbilst jūsu vajadzībām​ (OpenAI)​​ (OpenAI Help Center)​.

  2. Augstāki Ziņojumu Limiti: Maksas versijas lietotājiem ir pieejami daudz augstāki ziņojumu limiti, kas ļauj efektīvāk izmantot ChatGPT ilgstošākām un intensīvākām sarunām​ (OpenAI)​​ (OpenAI Help Center)​.


Kopsavilkums

Gan maksas, gan bezmaksas versijas piedāvā dažādas iespējas un priekšrocības atkarībā no Tavām vajadzībām un darbības specifikas. Maksas versija ir ideāli piemērota tiem, kas vēlas pilnībā izmantot ChatGPT 4o potenciālu ar lielāku elastību un pielāgojamību. Savukārt bezmaksas versija aizvien ir spēcīgs rīks, kas nodrošina piekļuvi būtiskākajām funkcijām bez papildu izmaksām.


Vai esi jau izmēģinājis ChatGPT 4o maksas vai bezmaksas versiju? Kādi ir Tavi iespaidi?

0 comments

Comments


bottom of page